Nieuw Zeeland

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik in Nieuw-Zeeland was, maar de laatste tijd heb ik plots regelmatig levendige herinneringen van mijn reis door Kiwi-land. Ik voel weemoed, heimwee en een onoverwinnelijke blijdschap. Toen was is 22, nu ben ik 27. Ik was blij, onbezonnen (op gebied van liefde :p), alles was fan-tas-tisch! Nu ben ik nog steeds blij en vind ik alles fantastisch, maar ben ik minder onbezonnen. Dacht ik de laatste jaren vaak dat ik niet genoeg genoten heb van de natuur in Kiwi-paradise, zijn dat nu wel de voornaamste herinneringen die naar boven komen. Misschien omdat mijn reizen nu voornamelijk gebaseerd op natuur, en je gaat toch vergelijken met eerdere ervaringen van landen.  Steeds meer mooie plaatsen ontdek ik, en daarom weet ik steeds meer dat het geen PR praatje is dat Nieuw Zeeland echt heel bijzonder is qua natuur. Maar ook qua cultuur. Mensen zijn onwaarschijnlijk vriendelijk en behulpzaam. Zo gelukkig. Je voelt de sfeer door het hele land, waar je ook reist, hoe afgelegen je ook bent.

Een gedeelte van mijn reis was met een gehuurde mini-camper, samen met een vriendin. Een ander gedeelte was met een georganiseerde bustoer. Ook hebben locals me meegenomen naar delen van het land. Alles was even LEUK. Ik ben echt zo benieuwd of het nog steeds hetzelfde zal zijn als ik er weer heen zou gaan. Ik verwacht het wel, dus wil het heel graag..

Costa Rica en Nieuw-Zeeland, daar wil ik naar terug. Verder staat er niet veel op m’n lijstje, ik kijk een beetje wat er op mn pad komt. Maar goed, Nieuw- Zeeland dus. Ik zal binnenkort eens de moed en tijd vatten om aan de documentatie van dit 2-maandelijkse avontuur te beginnen. Ik kijk er naar uit om alles te herbeleven.

xx

DSC03610

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s